Har du fået nys om at e-væsker udgår?

Vi opfordrer dig til at læse dette indlæg grundigt igennem!

Vi er kede af hvis du oplever at din ynglingssmag er omfattet af de varer der vil udgå af sortimentet. Fra producenternes side er det en lang og bekostelig proces at få godkendt e-væsker til salg i Danmark. Det er en meget tung administrativ gang der skal gåes, og det har desværre ikke været muligt for producenterne, på nuværende tidspunkt, at gøre det muligt at fortsætte med at sælge alle smagsvarianter.

Du skal ikke være nervøs: Ja, nogle e-væsker udgår af sortimentet, og det er ikke med vores gode vilje, men langt de fleste af de mest populære e-væsker, og dermed de bedste, BLIVER i sortimentet, og mange nye mærker og smagsvarianter er på vej. I dette inlæg kan du læse alt om hvorfor nogle væsker udgår, hvilke det drejer sig om, og hvordan det vil berøre dig.


  

Hvilke e-væsker udgår

Vi har inddelt de væsker der udgår i forskellige kategorier. Mange af væskerne bliver i vores sortiment, men udgår i enkelte nikotinstyrker. Nogle væsker udgår helt.

KIG PÅ VAREBILLEDERNE. Her kan du se om præcis din favoritsmag er berørt.


 

Væsker der udgår i 3mg nikotin/ml 

E-Juice på 3mg udgår. Hvis du har en favorit fra True Vapor og bruger 3mg nikotin, så udgår den styrke desværre. Du kan heldigvis stadig få dem i hhv. 0, 6, 12 og 18mg nikotin. Bemærk at mint udgår helt af sortimentet, men her er der heldigvis mange gode alternativer at vælge imellem.

 

  

Væsker der udgår i 20, 24 og 25mg nikotin/ml

E-Juice +20mg udgår. Rigtig mange væsker bliver i sortimentet, men udgår i de højeste styrker. Selv om eksempelvis Danish Tobacco udgår i 24mg, så kan du altså stadig få den i 0, 6, 12 og 18mg nikotin/ml.Væsker der udgår af sortimentet

Nikotin E-Juice der udgår. I denne kategori er der desværre tale om e-juice varianter der udgår helt af sortimentet. Dog vil vi højest sandsynligt fortsætte med dem alle sammen i 0mg nikotin. Vi kan ikke afvise at væskerne vil blive genintroduceret i fremtiden, men det vil afhænge af godkendelser, som du kan læse mere om nedenfor.

 

Baser på 100ml med nikotin udgår

VPG Base Alle baser på 100ml der indeholder nikotin udgår. Dog vil du stadig kunne få baser på 100ml uden nikotin. Til gengæld kan du nu få baser på 10ml der indeholder nikotin. Disse 10ml baser fås i op til 18mg nikotin/ml.


  

 

Steam filtre med nikotin udgår

Steam filtre der udgår. Alle Steam filtre med nikotin udgår midlertidigt, så du skal skynde dig hvis du skal nå at tanke op. Det er super ærgerligt at de udgår, men hold øje, der er gode chancer for at de kommer tilbage!


 

Hvorfor udgår nogle e-væsker?

Lovgivning om nikotinholdig e-væske bevirker at alle væsker skal være TPD godkendt inden for EU.

 

Hvad er TPD?

TPD er et EU direktiv der står for Tobacco Products Directive. Altså et direktiv der dækker alle tobaksprodukter. Her har EU formået at snige e-cigaretter og e-væske med nikotin ind, selv om mange vil mene at e-væske IKKE er et tobaksprodukt, da det ikke indeholder tobak. E-væske, eller e-juice som det også kaldes, kan indeholde nikotin, men fås også uden.

Rygevæske Du kan læse mere om præcis hvad e-væske eller såkaldt rygevæske indeholder her.


 

Så hvad står der i TPD (Tobacco Products Directive)?

TPD har opstillet en række retningslinjer for hvad der skal til for at få godkendt e-cigaret produkter og e-væsker.

 

E-væske med nikotin skal være godkendt

Alle e-væsker skal være godkendt. Sådan som direktivet lyder, så må e-væskerne i fremtiden max forhandles i beholdere på 10ml. Hvorfor, kunne man spørge sig selv. Nikotin er et stof der i større mængder kan være farligt for helbredet. For at undgå at børn skulle få fingre i væsken, så er alle låg på e-juice beholdere et sikkerhedslåg, lige som eksempelvis på husholdningssprit. Det har ikke været muligt for os at få et fyldestgørende svar på hvorfor e-væske med SÅ lave nikotinstyrker kun må sælges i 10ml med sikkerhedslåg, når du kan købe eksempelvis afløbsrens i litervis. Det må stå hen i det uvisse, men alt i alt, så er 10ml max for e-juice beholdere, så det vil være hvad du kan finde på det danske marked i fremtiden. Der er selvfølgelig intet i vejen med at du køber flere væsker ad gangen. Væske uden nikotin må sælges frit, så i fremtiden vil du kunne få baser på 100ml uden nikotin.

 

E-væske må max sælges i 20mg nikotin/ml

TPD har sat et loft for nikotinkoncentration i e-væske på 20mg/ml. Det betyder at du i fremtiden max vil kunne få din e-juice med 20mg nikotin/ml, og max 10ml ad gangen. Dette kan variere alt efter mærke eller producent. Mange producenter har valgt at have 18mg/ml som max, så det kan du forvente dig bliver højeste nikotinstyrke, inden for mange mærker.

 

Hvad gør jeg, hvis jeg vil have større mængder e-væske?

Du kan selvfølgelig altid bestille x antal 10ml flasker, men vi kommer også til at føre 100ml baser uden nikotin. Disse er relativt billige, og bruges ved at tilsætte smagsaroma for at opnå den ønskede smag. Hvis du bruger nikotin i din e-væske, så kan du blande 10ml nikotinbaser (fås op til 18mg nikotin/ml) op med de større baser uden nikotin for at ramme den styrke du ønsker.


 

Hvad kan du forvente af fremtiden?

Du kan være helt rolig. Der er tale om en justering i sortimentet, og der vil stadig være mange mange e-juice at vælge imellem. Lige som med så meget andet, så kommer der nyheder hele tiden, og vi kan love dig at der er mange flere e-juice på vej, som du i fremtiden vil kunne vælge imellem.

Vi bestræber os på som forhandler, at komme til at forhandle alt hvad der bliver godkendt i Danmark inden for e-væsker, men i sidste ende er det op til producenterne at beslutte hvilke varianter som bliver godkendt i Danmark.