Vi afsender ordrer om: Vi sender om 23t 55m og 55s

RBA tanke

Hvis du er på jagt efter en tank (også kaldet mizer eller clearomizer), der giver mulighed for brug af selvbyggede coils, har vi samlet de bedste af slagsen her i denne kategori. Vi har selvfølgelig også medtaget både værktøj og byggematerialer – dem får du nemlig også brug for.

Vær dog opmærksom på, at der ved Sub-Ohm er tale om høje strømstyrker og ganske stor effektudvikling, og at det derfor ikke er helt ufarligt at rode med. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig grundigt ind i teknikken og evt. finder en god vejledning, før du kaster dig ud i eksperimenterne. Under produktbillederne finder du et videoeksempel på hvordan du sætter en RBA tank op.

Læs mere
Fragt fra 35 kr.
Kun salg til personer over 18 år
Filtrering Luk
  • Kategorier
  • Mærke
  • Pris
  • Velegnet til
  • Farve
  • 1 vare(r)

    pr. side

    Sorter efter: Sortering
    Kanthal tråd

    KANTHALTRÅD

    39 kr.
    39

    Hurtigt overblik

    Kanthal tråd | 10 meter
    Til selvbygger-coils

    Ikke på lager

    Udvalget af selvstændige tanke, der giver mulighed for at bruge hjemmeviklede coils, er endnu ikke så stor, da RBA (rebuildable)-teknikken er forholdsvis ny på markedet. Finder du ikke den helt rigtige tank her, tilbyder flere af de større producenter desuden færdige sæt med både batteri og RBA-tanke. 

    Guide til RDA, RTA og RDTA 

    RBA er atomizer systemer til byg-selv. Forkortelsen står for ReBuildable Atomizers. Inden for dén overordnede kategori findes en række forskellige typer af RBA, der kendes som RDA, RTA og RDTA. Forskellene forklarer vi herunder.

    RDA RTA RDTA Tank

    RDA - Rebuildable Dripping Atomizer 

    En RDA kaldes oftest på dansk en ”dripper”. En dripper er en form for enkel tank, der ikke kan indeholde særlig meget e-væske. Derfor skal coil og væge dryppes manuelt med væske jævnligt, for at vægen ikke udtørrer, og for at der er væske at suge af. Du fylder altså ikke e-væske i en tank, som du tømmer, men drypper undervejs i selve dampningen.

    Med en dripper kan du dryppe cirka 10 dråber e-væske i coilen, afhængigt af modellen, og du bør sørge for, at vægen sidder direkte nede i væsken for det bedste resultat. Du kan suge 6-10 gange mellem hver ”påfyldning”.

    For byg-selv-folket er det den nemme løsning, da en dripper er nemmere at sætte op end en tank. Det kan virke besværligt, men til gengæld bliver du belønnet med en rigtig god og stærk smag.

    RDA er typisk mindre/kortere sammenlignet med andre atomizere. Det betyder også, at dampen ikke skal særlig langt, fra den bliver dannet, til den inhaleres. Det er blandt andet dét, der giver en meget dyb og karakteristisk smag, som får garvede dampere til at vælge denne lidt mere besværlige måde at dampe på.

    Udover smagen, kommer mange RDAs også med justerbart airflow, som tillader dig at tilpasse mængden af luft, hvilket har betydning for blandt andet mængden af damp. At dampe med RDA kræver øvelse og erfaring, men du bliver belønnet med en ekstraordinær smagsoplevelse.

    Fordele ved RDA:

    • Ekstraordinær smag
    • God dampproduktion
    • Justerbart airflow

    Ulemper ved RDA:

    • Egner sig mest til erfarne dampere
    • Skal påfyldes ofte

    RDA Tank

    RTA - Rebuildable Tank Atomizer 

    Modsat RDA har RTA en egentlig tank til e-væske, som navnet også afspejler. Du slipper altså for at dryppe coil og væge konstant, men kan påfylde et par milliliter væske ad gangen. Selvom det umiddelbart virker mere simpelt, er der tale om en langt sværere konstruktion, da du selv skal bygge coil og tilføje vat. Og netop det med at tilføje vat er lidt en videnskab i sig selv. Det er en sand balancegang mellem at undgå dry hits og utæthed.

    Når tanken først er bygget og funktionsdygtig, er det dog meget lettere at dampe med en RTA end med en RDA, der konstant skal tilføres væske. RTA er særligt velegnet for dig, der damper i længere tid ad gangen og derfor gerne vil kunne nyde det uden at blive afbrudt af nødvendigheden af en ny påfyldning.

    Vær opmærksom på, at der med en RTA er større risiko for lækage af væske. Du bør derfor være opmærksom på at opbevare og transportere din e-cigaret lodret – og det er dermed ikke en god idé at transportere den i lommen eller tasken. Du kan selvfølgelig også vælge at tømme din tank, når du skal transportere din e-cigaret, så er du sikker på ikke at lække væske undervejs.

    Fordele ved RTA:

    • Nemt at påfylde væske
    • God smag
    • God dampproduktion

    Ulemper ved RTA:

    • Risiko for lækage
    • Fylder mere 

    RTA Tank

    RDTA - Rebuildable Dripping Tank Atomizer

    Som navnet netop antyder, er RDTA en type af atomizer, der er en blanding af RDA og RTA. Det kan virke en smule forvirrende, da du netop er blevet forklaret, at RDA og RTA er to helt forskellige typer af RBA, men denne forening er for dig, der godt kan lide alsidighed.

    Med RDTA får du nemlig både muligheden for at nyde godt af en kraftig smag a la RDA, hvor du drypper væske direkte i coilen ved dampning SAMTIDIG MED, at der er en tank, hvor du kan påfylde væske, hvis du indimellem gerne vil være fri for at påfylde ny væske konstant; for eksempel hvis du er på farten eller til arrangementer, hvor du skal nå ud at dampe i ”rygepausen”.

    Fordele ved RDTA:

    • Kombinerer den gode smag og fyldige damp fra RDA med letheden fra RTA

    Ulemper ved RDTA:

    • Risiko for lækage 

    Sådan vikler du dine egne coils

    Det er lettest at få en ide om fremgangsmåden ved at se f.eks. en videoguide, eller kigge en erfaren selvbygger over skulderen. Princippet er dog relativt enkelt som sådan. Kanthaltråden vikles lettest til en spole vha. et vikleværktøj, f.eks. RBA/RDA Universal Toolkit, som du finder i sortimentet herover. Den resulterende ohm-værdi afhænger af trådens resistans og længde, hvilket selvfølgelig afgøres af antallet af viklinger og spolens diameter. Den kanthaltråd vi tilbyder her i kategorien, fås i ruller á 10 meter, og du kan vælge mellem 3 forskellige tykkelser. Så der skulle være til at du kan viklen mange coils med en rulle!

    Efter viklingen klippes den færdige spole af med en skævbider og rettes til, således at spolen har 2 ”ben”, der efterfølgende kan monteres i RBA-basens skrueterminaler. Det er en god ide at have et ohm-meter til at kontrollere spolens resulterende ohm-værdi, men det er også muligt at regne sig frem til en omtrentlig værdi ud fra trådspecifikationer og længde.

    RBA Tool Kit

    Mange muligheder med vægen

    Når selve coilen af kanthaltråd er klar, skal vægen monteres. Der er rigtig mange måder at gøre dette på, og mange materialer er også forsøgt anvendt. Vi anbefaler helt klart at bruge vægematerialer i absolut bedste kvalitet, f.eks. økologisk japansk bomulds-vat, som også er tilgængeligt her i sortimentet. Det er et dumt sted at spare, for vægen koster næsten ingenting, men har stor betydning for den damp, der genereres og smagen af den. Vægen kan laves kompakt eller løs, og du kan eksperimentere med større eller mindre mængder vægemateriale. Eksperimenter og find din helt egen stil.

    Husk i øvrigt at lade vægen suge godt med e-væske, før du afprøver din nye coil. Vent 5-10 minutter, så du ikke risikerer, at den brænder i tør tilstand. Det skader både væge og coil, og giver også en ubehagelig brændt smag.

    Advarsel – endnu engang

    Der er både penge at spare og ikke mindst muligheder for at optimere til perfektion, når du selv vikler coils. Men det skal endnu engang understreges, at det ikke er ufarligt. Coilen bliver rødglødende, når strømmen tilsluttes, og er den ikke dimensioneret korrekt, er der risiko for overbelastning af batteriet. Dette gælder især, hvis du f.eks. bruger et mekanisk mod. Til den mindre erfarne anbefaler vi batteri med indbygget elektronik, som vil beskytte batteriet og forhindre uheld, hvis der er fejl på coilen. Du kan læse meget mere om dette i vores sub-ohm guide.

    Find sub ohm guiden her. 

    Vent venligst...

    Produktet er lagt i din kurv

    eller

    Indlæser, vent venligst... Indlæser, vent venligst...