A Billion Lives

Stor dokumentarfilm rullede over lærredet i Grand Teatret i København den 3. februar 2017. I store træk skildrer filmen instruktørens kritiske syn på den korruption der har ført til at sikre og sundere alternativer til tobak er blevet ulovliggjort og begrænset, i takt med at cigarethandlen er blevet beskyttet.


 

Faktuelt

Titel: A Billion Lives

Undertitel: You are being lied to

Instruktør: Aaron Biebert

Speak: Aaron Biebert selv

Spilletid: 95 minutter

Produktion: Attention Era Media

Udgivelse: USA: 8. August 2016, Danmark: 3. Februar 2017

IMDB rating: 9,6/10 Stjerner

 


 

A billion Lives er titlen på filmen. Navnet henviser til, at det af WHO er blevet anslået at op mod 1 milliard mennesker vil dø af rygerelaterede sygdomme i indeværende århundrede. 

You Are Being Lied To er undertitlen på filmen, som klart udtrykker at der er undertrykte informationer, som den almene befolkning bliver snydt for at få næsen i.

Aaron Biebert har selv instrueret og speaket filmen, og guider dig igennem et univers af løgn og usandheder, men også masser af faktuel viden om tobaksindustrien og e-cigaret industrien.


 

Handling

Spoiler Alert. Hvis du selv ønsker at se filmen, så læs ikke videre, da handling vil blive afsløret.

Filmen starter med at tage stort fat på at skildre hvor skadelig tobaksrygning er for vores sundhed. Øget risiko for lungekræft, astma og KOL skildres blandt andet. Dernæst skildres det, hvor hårdt tobaksindustrien i mange mange år har prøvet at skjule de skadelige effekter for offentligheden, og dermed øge deres salg af tobaksprodukter. En meget spændende vinkel på dette har instruktøren (Aaron Biebert) formået at skabe, ved at flette interview og kommentarer ind fra den såkaldte Winston mand. Winston er et amerikansk cigaretmærke, der især i 80'erne promoverede cigaretter som en macho-ting der var sej og rå, og her brugte de heltefigurer som Winstonmanden.

Er Nikotin Skadeligt? Læs mere om nikotins skadelighed her.

Herefter skifter filmen fokus fra tobaksindustrien til e-cigaret industrien. Her får Aaron Biebert stillet skarpt på en masse eksperter inden for sundhed i forhold til tobaksrygning og brug af e-cigaretter. Biebert udtrykker selv muligheden for at e-cigaretter kan redde langt størstedelen af de mennesker der står til at dø af rygerelaterede sygdomme i indeværende århundrede.

Herefter tager filmen endnu en drejning tilbage mod tobaksindustrien, og sætter fokus på hvordan tobaksindustrien prøver at sætte en stopper for at e-cigaretter trænger ind på markedet. De kæmpe multinationale virksomheder i tobaksindustrien holder efter sigende e-cigaretter kunstigt nede, og får på mange måder skabt skepsis omkring e-cigaretter. A Billion Lives tager her fat på det negative syn som mange har på e-cigaretter, og her tager instruktøren fat på problemer omkring hvor vidt store farmaceutiske virksomheder og regeringer er involveret i handler med tobakskompagnierne.


 

Opsummering

Er der penge under bordet? Har farmaceuterne en interesse i at holde handlen med e-cigaretter nede? Er tobaksindustrien aktivt i gang med at i gang med at fjerne fokus fra e-cigaretter? Mange af disse spørgsmål, og mange mange flere, bringer Aaron Biebert frem i lyset og formår på underholdende og meget velinformativ vis at levere en utrolig spændende historie om et netværk at interessekonflikter som det meste af offentligheden ikke kender til.


 

Frit tilgængelige videoer 

Hvis du selv vil se hvad filmen har at byde på, så kan du se filmtraileren her:

A Billion Lives trailer

A Billion Lives har også sin egen youtubekanal, hvor du altid kan følge med i hvad der sker, og deltage i debatten.

A Billion Lives Youtube kanal

 

Vores nyhedsblog

e-cigaret nyheder Husk at du altid kan se nyheder og masser af brugbar information om e-cigaretter på vores nyhedsblog. Her kan du også finde test af produkter, videomateriale og meget mere. 

e-cigaret Hvis du bare vil tilbage til forsiden og se nye produkter, tilbud på e-cigaretter eller bare bestille noget e-juice, så klik her.