Film om e-cigaretter – ja, den er god nok!

Instruktør revser kapitalismens låg på e-cigaretter

You are being lied to - A Billion Lives

Dette er titlen på filmen der udkommer i starten af 2016, men du kan allerede nu se den spændende trailer. Se Instruktøren Aaron Biebert definere problematikken omkring misinformation om e-cigaretter. Du kan finde traileren til filmen i bunden af artiklen.

Udgangspunktet for filmen er at der skønsmæssigt vil dø ca. 1 milliard mennesker af rygning i indeværende århundrede, hvis der ikke gøres noget for at hjælpe rygere til at stoppe. Filmen skildrer den måde som e-cigaretter bliver omtalt og hvilket billede medier, politikere og tobaksindustrien skaber i øjnene på den almene befolkning.

Et cover up opstillet af tobaksindustrien

Ifølge instruktøren er e-cigaretter offer for et såkaldt cover up, hvor store pengepuljer hos tobaksindustrien er med til at holde e-cigaretter nede. Store overdrivelser omkring skadeligheden ved e-cigaretter og faren ved brug af e cigaretter bliver printet ind på nethinden af den almene borger, og folk bliver stillet tilbage med det indtryk at e-cigaretter er farlige.

Der er lavet masser af studier og forskning der repræsentativt skildrer hvilke eventuelle skadelige virkninger e-cigaretter kan have, men de positive studier som viser lovende resultater for e-cigaretten bliver dækket over. (Læs Bl.a.: E-cigaretter er 95% mindre skadelige).

En anden problematik der bliver skildret i filmen er hvor vidt e-cigaretter er en gateway til at begynde at ryge almindelige cigaretter. Et af argumenterne man hører i et kort klip er at e-cigaretter lavet med smag af chokolade osv. og derfor taler til den yngre befolkning. Hos Din-eCigaret.dk har vi haft utrolig mange der succesfuldt er stoppet med at ryge ved hjælp af e-cigaretter, men som alligevel i et svagt øjeblik har fået tændt en tobakscigaret, og dommen er den samme: ”Fy for den, tænk at jeg nogensinde har røget dem. ” Dette har vi hørt rigtig mange gange, og anser derfor ikke e-cigaretter som en hjælp på vejen til at begynde med at ryge, men derimod som et middel der hjælper dig til at stoppe.

Vi glæder os meget til at se det færdige resultat af filmen i det nye år, da det er et meget interessant perspektiv, hvor vidt tobaksindustri og medicinalindustri har indflydelse på politiske beslutninger. Så længe branchen er gennemsigtig og der er åbenhed, så er vi glade, men hvis tingene begynder at blive sløret og drejet i forskellige retninger, så er det svært at finde hoved og hale i al den information man får indenbords gennem medierne.

Det er foreløbig uvist om filmen kommer i danske biografer, eller om den bliver tilgængelig for online streaming, men her kan du i hvert fald se traileren.

Er du selv ude efter at kvitte smøgerne er vi altid klar til at rådgive og vejlede dig. Med vores lange erfaring med e-cigaretter ved vi hvad der skal til for at du får præcis det du har behov for. Vi har online chat på hjemmesiden, hvor der altid sidder en klar til at besvare hvad du skulle have af spørgsmål. Vi har også vores kundeservicelinje 71993492, hvor du også er velkommen til at ringe hvis du har brug for hjælp. Hvis du er ny med e-cigaretter kan det være svært og uoverskueligt at finde det rigtige, men heldigvis er der hjælp at hente.

Med hensyn til indhold i væsken der bruges i e-cigaretter, så kan du læse meget mere om det i vores e-juice kategori. Derudover har forskning, især i indeværende år, givet en masse resultater omkring sundhedsspørgmål i forbindelse med e-cigaretter. Vi følger altid med i hvad der rører sig, og alle disse undersøgelser kan du læse en masse om på vores nyhedsblog, som du kan finde her.

Din-eCigaret nyhedsblog.

E-damp er ikke mere skadeligt end en kop kaffe

England, som mange gange har været forgangsmænd mht. brugen af e-cigaretter har lavet en stor undersøgelse der konkluderer at skadeligheden af nikotin er på niveau med koffein. Spændende undersøgelse, der fejer den almene antagelse af nikotins skadelighed af banen. Det er IKKE nikotin der er den store dræber i almindelige cigaretter... det er tjære i lungerne og udskillelsen af giftige kemikalier ved forbrænding der er skadelig. Læs mere om den spændende undersøgelse her.
E-Cigaret sundhed