Skader e cigaretter dit lungevæv?

Her ville vi gerne bringe resultater af undersøgelser, når det kommer til e-cigaretter. Vi er nødt til at henvise eksternt, da vi som forhandlere ikke kan udtale os om sundhedsmæssige aspekter ift. e-cigartter.

Eventuelle skadelige virkning på lungevæv fra e cigaretter er længe blevet diskuteret. Flere undersøgelser har gennem tiden vist både det ene og det andet, men indtil nu har en reel undersøgelse været en mangelvare.

Lunger

I en ny engelsk undersøgelse, har forskere undersøgt effekten af damp fra e cigaretter på cellerne i menneskets lunger. Den nye forskning er finansieret af British American Tobacco (BAT).

Fremgangsmetode

Til at udføre disse eksperimenter er BAT gået sammen med Mattek Corporation, der skaber modeller af humane celler til anvendelse i "in vitro" laboratorieforsøg. In vitro er celleforsøg uden for organismen.
Forskerne har anvendt en "rygerobot" der bruges til at afsløre lungecellernes reproduktion i forbindelse med indånding. Der blev i undersøgelsen målt på almindelig cigaretrøg, to forskellige mærker af e cigaret damp og helt almindelig luft.

Fremtiden

Der er planer om at teste en bredere vifte af e cigaretter. Lige nu er der desværre ingen standarder for ”in vitro” tests af elektroniske cigaretter, men denne måde som BAT normalt tester cigaretter på kan måske hjælpe forskerne med at sætte nogle standard retningslinjer for fremtidig forskning.

Sundhedseksperters mening

Debatten om e-cigaret sikkerhed har raset i flere år. Dr. Michael Siegel, professor på Department of Community Health Sciences på Boston University’s School of Public Health, udtaler sig også om sikkerheden i elektroniske cigaretter.

Hvis du vil læse hele undersøgelsen, så er her et link over til ScienceDirect, som har bragt undersøgelsen i oktober 2015.

Læs mere om undersøgelsen her.