Overordnet omkring TPD Lovgivningen

Den 7. juni 2017 vil en ny del af lovgivningen omkring e-cigaretter træde i kraft. Denne gang omhandler det tanken eller clearomizeren på e-cigaretten, som skal overholde stramme krav og godkendes, før den må sættes i salg. Her kan du læse alt om hvad lovgivningen indebærer.

 

Hvad er TPD?

TPD står for Tobacco Products Directive, og er en EU-lov som gælder alle e-cigaretter. E-cigaretter indeholder som bekendt ikke tobak, men alligevel er det lykkedes at få flettet e-cigartter ind under denne kategori. Vedtægterne gælder også i Danmark, og der er derfor der er sket så meget på markedet det seneste års tid.


 

Lovgivning om e-juice

Denne del af TPD er allerede gældende, og hovedpunkterne er:

 

E-Væske må max forhandles i 10 ml beholdere.

Dette gælder al væske der indeholder nikotin. Det er stadig muligt at få e-juice uden nikotin i større beholdere, samt baser, som man bruger til selv at blande op med.

 

Væsken må max indeholde 20 mg nikotin pr ml.

Der er få forbrugere der har måtte lide, fordi de tidligere har brugt 24 eller 36 mg nikotin pr ml, men heldigvis har e-cigaret teknologien flyttet sig enormt, og i takt med at e-cigaretter bliver bedre og bedre, så udnyttes nikotinen i væsken også bedre. E-Cigaretter giver mere damp nu, når de bruges, og mange der for år tilbage brugte 18 eller 24 mg nikotin, bruger nu 6 eller 12 mg.

 

Væsken skal være godkendt af sikkerhedsstyrelsen!

Alle e-væsker med nikotin skal være godkendt, før de må sættes i salg. Sikkerhedsstyrelsen registrerer ansøgninger om godkendelser fra producenter, importører og forhandlere, og herefter vil væskerne blive testet. For dig som forbruger betyder det at du kan være sikker på at alle e-væsker i salg i Danmark er godkendt og veldeklarerede efter sikkerhedsstyrelsens foreskrifter. Skulle du få fingrene i en væske du finder tvivlsom, så vil du til hver en tid kunne gå in på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du kan finde en komplet liste over alle godkendte nikotinholdige væsker.

 

Hvilke væsker skal ikke godkendes?

Alle væsker uden nikotin skal ikke godkendes. Det gælder færdigblandet væske uden nikotin, base uden nikotin og smagsaroma.

Godkendt e-juice Du kan se hele oversigten over alle de e-juice med nikotin der er godkendt, som vi fører hos din eCigaret her.


 

Lovgivning om e-cigaret udstyr

Denne del træder i kraft 7. Juni 2017 og hovedpunkterne er:

 

Tankstørrelsen må max være 2,0 ml

Alle tanke/clearomizers over 2,0 ml må ikke forhandles pr. 7. Juni. 2017. Dette gælder også mods/batterier med indbygget tank. Hvis du allerede har en e-cigaret med en tank der er større end 2,0 ml, så kan du være helt rolig, og bare blive ved med at bruge den, der er ikke nogen der kommer efter dig som forbruger.

 

Tanken skal være børnesikret

Der er ikke nogen 100 % ensretning af hvordan tanken skal være børnesikret, men nogle tanke har en ”tryk-og-drej” funktion, i stil med den du finder på husholdningsmidler. Det vigtigste her at tanken ikke kan åbnes utilsigtet, og hvert enkelt produkt vurderes af sikkerhedsstyrelsen.

 

Tanken skal være anmeldt til sikkerhedsstyrelsen med henblik på godkendelse

På sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde en komplet liste over anmeldte produkter, og sikkerhedsstyrelsen arbejder hårdt på at holde denne liste opdateret. I skrivende stund vælter det ind med ansøgninger om godkendelser af produkter, så det kan godt være man må forvente lidt ventetid før listen er helt up to date.

 

Retsinformation Hvis du vil se hele den gældende "lov om elektroniske cigaretter m.v." så kan du finde den her.