Ny undersøgelse af e-cigaretter og udledning af metaller

Hos Din-ecigaret udtaler vi os ikke om sundhed ift. e-cigaretter, men henviser eksternt.

Der er meget snak omkring den generelle sundhed ved brugen af e-cigaretter, og forskning på området har hidtil været relativt sparsom. En undersøgelse er blevet publiceret i ”International Journal of Environmental Research and Public Health”. Undersøgelsen er en risikovurdering af hvor vidt e-cigaretter udleder såkaldte metalliske aerosoler, som er mikropartikler mindre end 1 μm (mikrometer = 10^-6 m).

Rammerne for undersøgelsen

I undersøgelsen betragtes en dampfrekvens på 1200 sug om dagen. Undersøgelsen sætter resultaterne i forhold til aktuelle sikkerhedsrammer, og prøver derfor at skabe et representativt overblik.

Undersøgelsen viser resultater af udledelse af metaller fra 13 førstegenerationsprodukter af e-cigaretterog sammenligner med brugen af inhalationsmedikamenter. Dette gælder cadmium, chrom, copper, bly og nikkel.

Konklusion

Studiet identificeret hvor mange metalliske aerosoler som førstegenerations e-cigaretter udleder, og sammenligner det med udledelsen fra inhalationsmedikamenter. Ønsker du at læse mere om undersøgelsen der er udgivet på mdpi.com, så kan du læse hele undersøgelsen her.

 

Anden information på bloggen

På vores blog kan du finde information om mange forskellige emner, der kan være dig behjælpelig hvis du er i tvivl om hvad der rører sig ift. emner der omhandler e-cigaretter. Information om e-cigaretter

 

* Clearomizer / tank: Dette er den del af en e-cigaret der indeholder e-juice, samt en coil (typisk en metalspole med høj modstand som der sendes strøm igennem, og derved opvarmes). Coilen er typisk omviklet med økologisk vat, som absorberer e-juicen, der derved bliver fordampet ved opvarmning. Du kan se hvordan de ser ud her: Clearomizere og tanke