Fremragende
Skal din ordre afsendes i dag? Bestil indenfor Vi sender om 23t 55m og 55s

EFEST

 LÆS OGSÅ OM DISSE PRODUCENTER

kangertech Aspire joyetech
efest vision  

efest

EFEST POWER

Markedet for batterier er temmelig broget, og kvaliteten meget svingende. Det gælder derfor om at vælge batteri med omhu, og gerne fra anerkendte producenter. Med Efest går du ikke galt i byen.

 

 

Som seriøs damper har du sikkert hørt om mærket Efest. De er kendt for at producere løse batterier af meget høj kvalitet. Batterierne er generelt kendetegnet ved at have stor kapacitet og ydeevne – meget vigtige parametre, når de skal bruges sammen med en e-cigaret.

 


 

Efest Purple Series

Særligt interessante i damper-sammenhæng er batterierne fra Efest Purple Series, som er såkaldte High Drain-batterier. Det betyder populært sagt, at batteriet er særligt udviklet med henblik på at kunne levere en høj strømstyrke (Ampere) over kort tid. Denne egenskab er f.eks. helt afgørende ved Subohm-dampning, og gør i det hele taget batteriet mere robust. Som tommelfingerregel skal du gå ud fra, at mods, der yder 20W eller mere, bør være bestykket med et High Drain-batteri som dette.

En teknisk forklaring på, hvordan du vælger det rigtige batteri

Når du skal vælge et batteri, er der især to parametre, du skal være opmærksom på, nemlig:

 • Kapaciteten – målt i milli-Ampere timer (mAh) – angiver, hvor længe batteriet kan holde på en opladning
 • Ydeevnen – målt i Ampere (A) - fortæller noget om, hvor hårdt batteriet kan tåle at blive belastet. 

En lidt dybere forklaring bliver nødvendigvis en smule teknisk. Så er du advaret.

Hvis et batteri har en kapacitet på 2500 mAh, kan det teoretisk set levere en kontinuerlig strøm på 2500 mA (svarende til 2½ Ampere) i 1 time, før det er afladet. Som damper trækker du typisk en væsentlig højere strøm. Kører du f.eks. med en batteriindstilling på 4 Volt og en Subom-coil på 0,3 Ohm, trækkes der hele 13 Ampere. I den situation har et 2500 mAh-batteri i teorien kun kapacitet til en samlet dampetid på ca. 10 minutter.  Det er selvfølgelig kun den tid, du holder e-cigarettens knap inde, der tæller med i de 10 minutter.

Selv om batteriet i det nævnte eksempel i teorien kan køre for fuld damp i 10 minutter, er det dog ikke sikkert, det kan lade gøre i praksis. Forudsætningen er nemlig, at batteriets ydeevne er mindst 13 Ampere. Mange batterier er ikke bygget til så høj belastning, så derfor er det vigtigt at kontrollere, hvor mange ampere du har brug for, før du begynder at undersøge markedet for batterier.

De teoretiske beregninger er udmærkede til at få en ide om virkemåde og kapacitet, men som med så meget andet, lever virkeligheden ikke altid helt op til de teoretiske beregninger. Særligt når der er tale om høje belastninger, vil der opstå en del energitab i form af varme mv. 

Derfor bør du altid overdimensionere i forhold til de behov, du regner dig frem til. På den måde sikrer du dig bedst, både med hensyn til optimal ydelse og nydelse. Et batteri holder typisk også længere, hvis det ikke hele tiden presses lige til grænsen. I øvrigt ender de fleste med at skrue op for effekten over tid, så det betaler sig ofte at overdimensionere fra start, så du ikke skal ud og købe nyt batteri senere. 

De mest brugte batterityper

Batterier findes i et hav af størrelser og udformninger, men heldigvis er der i branchen opstået en standard, således at de fleste damperprodukter udvikles til batterityperne 18350 og 18650. De fleste mods er tilpasset det store 18650-batteri, men 18350 er noget mindre, og bruges derfor i visse små mods, e-piber mv. 

inEksempler på mods, der passer til det lille 18350-batteri er den lille udgave af Fury S, Zmax samt diverse e-piber. Det fremgår som regel af dokumentationen, hvilken batteritype du skal vælge, men er du i tvivl om, kan du altid kontakte os.

  


 

Batterier med og uden top

De fleste kender standard-batterierne, hvor der på toppen er en lille bule eller knop, så pluspolen er hævet op fra selve batteriet. Imidlertid er det inden for damperbranchen mere eller mindre standard at benytte batterier med flad top – altså uden hævet pluspol. 

Men det er dog ikke mere standard, end at der stadig er en del e-cigaretter og mods, der er beregnede til batterier med hævet pluspol. Der er meget vigtigt at være opmærksom på denne lille forskel, da udstyr beregnet for batterier uden hævet pluspol ikke er kompatibelt med andre batterityper og omvendt.  

For at imødegå enhver form for forvirring og fejltagelser, fører vi kun batterier uden hævet pluspol, samt udstyr der passer til denne type batterier. Så er der en parameter mindre for dig at holde styr på.

Mekaniske mods

De fleste mods er elektronisk styrede, så du kan regulere spænding mv. Elektronikken sørger samtidig også for at beskytte mod overbelastning af batteriet, f.eks. i forbindelse med kortslutning, fejl i coil’en og lignende. Nogle hardcore-dampere foretrækker dog såkaldte mekaniske mods, som er helt uden elektronik. Fordelen ved mekaniske mods er, at 100% af energien kanaliseres direkte til coilen, og derfor i teorien giver en marginalt højere ydelse. Nogle bryder sig heller ikke om elektronik i al almindelighed, men foretrækker ”back-to-basics”-udstyr.

I praksis er der dog en del ulemper forbundet med mekaniske mods. For det første er ydelsen som nævnt ikke reguleret, og det betyder, at ydelsen, dampudviklingen og smagen varierer med batteriets ladetilstand. For det andet er det ikke ufarligt at bruge mekaniske mods. Hvis der f.eks. opstår kortslutninger som følge af fejl i coil’en eller anden overbelastning af batteriet, kan batteriet udvikle voldsom varme. Det kan værste fald betyde, at batteriet smelter sammen eller ligefrem eksploderer. Det er heldigvis sjældent der sker, men risikoen er til stede.

Vi har derfor valgt, at hovedparten af vores sortiment består af de sikre elektroniske mods, som ud over sikkerheden også er mere brugervenlige. Er du mest til mekaniske mods, tilbyder vi dog Fury S fra Smok. Denne model er ventileret, således at der ikke kan opstå overtryk ved eventuel overophedning af batteriet. Hverken vi eller producenten har oplevet problemer med denne mod.


 

Batteri-sikkerhed og pleje

Selv om et opladeligt batteri ser både lille og uskyldigt ud, skal du ikke lade dig narre. Moderne teknologi har gjort det muligt at pakke enorme kræfter ned i det lille hylster, og batterierne bør derfor omgås med en vis respekt. Forket behandling medfører fare for brand og eksplosion!

 • Oplad altid batteriet helt, før det tages i brug
  Dette klargør batteriet og sikrer den bedste ydelse fremover.
 • Kortslut aldrig batteriet!
  Kortslutning af et opladet batteri medfører brand- og eksplosionsfare. Forbind ikke de to poler med ledninger eller andre ledende materialer. Undgå også at opbevare batteriet i lommen sammen med andre metalgenstande, da der kan opstå kortslutning ved et uheld.

 • Benyt kun sikrede opladere
  Opladeren skal være sikret mod forkert polarisering og kortslutninger, da der ellers er brand- og eksplosionsfare. Under alle omstændigheder er det en god ide at holde opsyn med opladningen, særligt hvis der anvendes hurtigladere.

 • Brug batterier efter forskrifterne.
  Du er selv ansvarlig for korrekt brug og håndtering af batterierne. Vi fraskriver os ansvar for skader, der sker som følge misbrug eller forkert brug.

 

 

Vent venligst...

Produktet er lagt i din kurv

Du er 500 kr fra gratis fragt
Vaporesso Drizzle Kit - 1000mAh
Du er 500 kr fra gratis fragt