Vi afsender ordrer om: Vi sender om 23t 55m og 55s

REGERINGENS TOBAKSHANDLEPLAN

I denne kategori finder du information om regeringens Tobakshandleplan, der bl.a. inkluderer et forbud mod e-væsker med smag af andet end tobak eller menthol samt smagsløse væsker.

Se hele vores sortiment af e-juice her.

 

Du kan læse mere om de forestående lovændringer nedenfor. Klik her.

Læs mere
Fragt fra 35 kr.
Høj score på Trustpilot

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.


Ny lov om e-væske

Den 18. december 2019 indgik et bredt flertal i Folketinget en aftale, der fik navnet 'Tobakshandleplan'.

Baggrunden for denne aftale var, at man for første gang i 20 år havde registreret en stigning i antallet af rygere i Danmark. Ydermere havde flere interesseorganisationer i flere år presset på for en stramning af den danske rygelovgivning.

 

Gældende fra 1. april 2021

Fra 1. april 2021 har forhandlere af tobaksprodukter ikke længere måtte vise billeder af deres produkter. Derfor skal man som forbruger selv aktivt vælge, hvorvidt man vil se billeder af de disse produkter.

Samme dato trådte et smagsforbud e-cigaret også i kraft. Fra 1. april 2021 har det nemlig kun været tilladt at sælge e-væske og aroma med andre smage end tobak og mentol, hvis de er produceret før denne dato.

Ydermere er synlige rabatter og tilbud ikke tilladte efter denne dato, medmindre de lever op til de retningslinjer, der er udstykket af Forbrugerombudsmanden. Derfor vil man ikke længere kunne finde rabatter og tilbud hos danske forhandlere af e-cigaretter.

Det er et politisk tiltag, der er blevet iværksat, da politikerne mener, at det vil resultere i, at færre bliver lokket til at købe en e-cigaret, hvis man kan undgå, at butikker og webshops lokker dem ind som kunder med gode rabatter og tilbud.

 

Gældende fra 1. oktober 2021

Fra den 1. oktober 2021 er der blevet indført et e cigaret forbud, der kræver, at der er standardiserede, neutrale pakninger på e-cigaretter.

Det er et derfor et krav, at alle produkter, der er produceret efter denne dato, bliver pakket ind i brune æsker. Det har til formål, at sikre, at man ikke kan adskille dem fra hinanden.

 

Gældende fra 1. april 2022

Fra den 1. april 2022 vil en ny lov om e-væske træde i kraft. Det betyder, at det ikke længere vil være tilladt at sælge e-væske og aroma, der har anden smag end tobak eller mentol.

Det betyder, at dette e-cigaret væske forbud medfører, at du fra denne dato ikke længere vil kunne købe e-væsker og aroma, der har smag af andet end tobak eller mentol. Det kan fra 1. april 2022 hverken købes i butikker eller webshops i Danmark.

Formålet med dette tiltag er, at unge ikke skal finde det tiltalende at købe en e-cigaret. I og med, at udvalget af mere eksotiske smage bliver udfaset, er det forventeligt, at færre unge beslutter sig for at starte.

 

Gældende fra 1. oktober 2022

Overgangsperioden for implementering var i første omgang sat til 1. juli 2022. Skatteministeriet har imidlertid besluttet, at overgangsperioden forlænges med 3 måneder, således at nikotinafgift på nikotinholdige væsker er gældende fra 1. oktober 2022.

Årsagen til udskydelsen er, at det har taget myndighederne længere tid end forventet at afklare de nødvendige specifikationer vedrørende den konkrete udformning af stempelmærker.

Når datoen skifter til 1. oktober 2022, vil der blive pålagt afgifter på alle nikotinholdige væsker, der bliver produceret i Danmark og importeret til Danmark. Fra denne dato vil det derfor blive dyrere at købe e-væske. Priserne stiger således med:

  • 1,5 kr. per milliliter til og med 12mg nikotin:
    Prisen på en 10ml nikotinholdig væske vil stige med 18,75 kr. inkl. moms.

  • 2,5 kr. per milliliter fra 13 til 20mg nikotin:
    Prisen på en 10ml nikotinholdig væske vil stige med 31,25 kr. inkl. moms.

Der vil være en 3 måneders overgangsperiode fra 1. oktober 2022 frem til 1. januar 2023, hvor det er muligt at finde produkter uden afgift (clean-market reglen). Dette sker med henblik på, at butikker og webshops får mulighed for at sælge ud af deres lager af produkter, der ikke er afgiftspligtige da de er lagerført inden 1. oktober. 

 

 

 

Vent venligst...

Produktet er lagt i din kurv

Du er 500 kr fra gratis fragt
Du er 500 kr fra gratis fragt
eller

Indlæser, vent venligst... Indlæser, vent venligst...