Vi afsender ordrer om: Vi sender om 23t 55m og 55s

Sådan får du mest damp ud af din e-cigaret

 

Hvordan får du mest damp? En snak om volt, watt og ohm

Vi vil godt på forhånd sige, at dette afsnit kan være en smule indvinlet eller forvirrende for nogen. Men for at forstå hvordan du får mere damp er det nødvendigt at lære lidt om samspillet mellem volt/watt og ohm. Ønsker man ikke at gå i dybden med det, så er det korte svar: Benyt lav ohm modstand i din coil. Jo lavere ohm du anvender, des mere damp får du.

Til de nysgerrige som gerne vil vide mere tager vi det nu helt fra bunden.

Alle batterier leverer strøm til tanken via volt eller watt. Volt og watt er to forskellige måder at måle strømmen på. På nogle batterier findes et elektronisk display som giver mulighed for selv at vælge om man ønsker strømspændingen vist i watt eller volt . Når du skal købe et batteri, skal du tage stilling til om du ønsker et justerbart batteri eller ej. Vælger du et uden justeringsmuligheder, vil dets strøm output være omkring 3,7 - 4,2 volt (4,2 ved fuld opladning og adftager løbende). Alternativt har du med variabel volt mulighed for selv at vælge hvilket strømoutput du ønsker og på den måde justere smag og dampmængde. Det skal siges, at selv med et almindeligt 3,7 -4,2 volts batteri, er det muligt at ændre på dampmængden. Dette gøres ved at skifte coilen ud med en mindre ohm modstand.

For at forstå hvorfor det giver mere damp med lav ohm får du her et eksempel: Med et standard batteri, hvor vi tager udgangspunkt i et output på 3,7 volt sammen med en 2.4 ohm coil, produceres et output på lidt under 5,5 watt, hvilket ikke giver meget damp. For at få lidt mere damp kan der anvendes lavere ohm modstand i coilen. For eksempel 1.5 - 1.8 ohm. Benytter vi samme 3,7 volt batteri, men nu anvender en coil på 1,5 ohm (i stedet for 2.4) så stiger outputtet til over 9 watt. Det betyder mere damp. Det er dog vigtigt at være opmærksom på at batteriet drænes hurtigere for strøm med 1.5 ohm coil, da effekten stiger fra 5,5 watt til 9 watt. Ligeledes vil en coil med lav ohm også blive slidt hurtigere og skal derfor skiftes oftere.

 

Hvilke fordele er der ved variabel volt/watt?

Forskellige kombinationer kan give dig mere smag, bedre throat hit og mere damp. Det er her indstillingsmulighederne med watt og volt kommer ind i billedet.

Ved at ændre på parametrene vil du opleve at smag, damp og hals krads ændrer sig. På den måde kan du med et justerbart batteri selv finde den kombination der virker bedst for dig i forhold til den ohm modstand og e væske du anvender. Når du har dampet med et standard 3,7 volt og skifter til variabel volt/watt vil du opleve at nogle smagsvarianter smager bedre ved lav spænding, mens andre varianter smager bedre ved høj spænding. Ved at anvende udstyr der kan yde mange watt eller volt (eksempelvis 30-50W), kan outputtet blive endnu større. Der er dog en øvre grænse for hvor meget nogle coils ohm-modstand kan tåle. Begynder dampen at smage brændt bør man straks skrue ned for outputtet. Giver e cigaretten pludselig ikke mere damp, så er coilen muligvis brændt af og det vil være nødvendigt at udskifte den med en ny. Det kan være en smule indviklet at sætte sig ind i samspillet mellem volt/watt og ohm, men principperne bag tager udgangspunkt i ohms lov og det handler om at prøve sig frem forsigtigt.

For de erfarne dampere

Er du seriøs damper, bør du overvejer bedre udstyr som ligger i en højere prisklasse og som byder på alle de muligheder beskrevet ovenfor. I kategorien findes en sektion der hedder mods. Mod står for modificeret, hvilket egentlig bare betyder, at det kan modificeres- altså indstilles på forskellige måder. Har du ikke den store erfaring med mods, anbefaler vi at starte ud med noget mindre avanceret udstyr, da manglende viden på området kan medføre en dårlig oplevelse. Avanceret udstyr vil give dig en gennemført oplevelse hvis du forstår at mestre det. Vi har på siden en masse videoer, som går i dybden med hvordan mods virker og hvilket udstyr der passer godt sammen.


 

Vent venligst...

Produktet er lagt i din kurv

eller