Få dine e væsker præcis som du vil have dem

Efter alle de nye reguleringer på det danske e cigaret marked, er der en masse væsker du måske ikke kan få i din favorit nikotinstyrke længere. Det er der dog måder at ændre på. Langt de fleste styrker kan du nemlig blande dig frem til. Det er på ingen måde svært, det er stort set ligesom at blande saftevand.

Herunder kan du se hvordan du gør.


Færdigblandede væsker, der kommer i nikotinfri, 6 mg og 12 mg (evt. 18 mg)

Fx. True Vapor og Sundbygaard 

En lidt old school måde, men også virkelig simpel, da væskerne er færdigblandede til dig på forhånd. Ovenstående mærker kommer ikke i 3mg og 9mg, men kan istedet opnåes ved følgende blandingsmetode.

3 mg:

1 stk uden nikotin (0 mg)

1 stk 6 mg

Bland flaskerne, og resultatet er 3 mg.

9 mg:

1 stk uden nikotin (0 mg)
1 stk 18 mg

Bland de to flasker, og du får en væske på 9 mg.


Du kan endvidere gøre det nemt for dig selv ved at købe en 30 ml blandingsflaske, så kan det hele være i en flaske. Du kan også gange 'opskrifterne' op og blande mere væske af gangen. Vi har således også en 50 ml flaske til større blandinger.

Se 10, 30 og 50 ml blandingsflasker her. 

Husk at ryste godt hver gang du blander, så nikotinen er jævnt delt ud i væsken. 


SHAKE N VAPE E VÆSKER UDEN NIKOTIN

Som alternativ til de færdigblandede e-væsker, kan du med rette vælge Shake N Vape. Med Shake N Vape køber du en større mængde e-væske uden nikotin og en nikotinbase med det ønskede nikotinindhold – og så blander du selv din nikotinholdige e-væske. Det er nemt og enkelt, og du har selv indflydelse på, hvor meget nikotin du ønsker i din væske.

Se vores udvalg af Shake N Vape her.

Ved køb af Shake N Vape, skal du beslutte, hvor mange mg nikotin, din e-væske skal indeholde. Hvis du er i tvivl, kan du med fordel lade dig inspirere af de færdigblandede e-væsker, som du plejer at købe. De fleste Shake N Vapes tillader plads til enten 1 eller 2 nikotin boosts i enten 60ml eller 120ml flasker, som svarer til henholdsvis 3 og 6 mg nikotin.

Sådan blander du Shake N Vape:

  • Fjern drip tippen og hæld det ønskede antal boostere i Shake N Vape e væsken
  • Sæt drip tip på igen, skru låget på og ryst godt i ca. 5 minutter
  • Lad blandingen hvile i 10-20 minutter
  • Start med at dampe eller lad væske modne 

Bland selv e-væsken er i princippet klar til brug allerede efter de 10-20 minutters hvile; hvilket også er, hvad der er opgivet af information på alle Shake N Vape kits. Mange har dog stor glæde af at lade e-væsken modne, så væske og nikotin får mulighed for at blande ordentligt sammen.


BLAND SELV DIN AROMA  

Vil du gerne selv have indflydelse på smagen af e-væske; måske fordi du er lidt nørdet omkring dine væskepræferencer, eller fordi din favoritsmag med nikotin er udgået eller ikke forhandles i Danmark, kan du med fordel blande din e-væske selv. Til forskel fra Shake N Vape, tilføjer du ikke bare nikotin til en færdigblandet e-væske; du blander en lille dosis aroma med nikotin for at lave en din bland selv e væske.

Se vores udvalg af bland selv væsker og tilbehør her.

Et kit til dette formål vil typisk bestå af aroma og nikotinbase på tilsammen 10 ml, som vil give cirka 5 opfyldninger. Når du bliver lidt mere garvet, kan du købe aroma og nikotinbase særskilt i større mængder og eksperimentere med at blande forskellige aromaer for at skabe nye og bedre smage.  

Sådan blander du din aroma:

  • Afmål 2 ml aroma og 8 ml nikotinbase og hæld i en tom flaske
  • Luk flasken og ryst den, så de to væsker bliver blandet godt sammen
  • Lad flasken stå i minimum 10-20 minutter
  • Brug e-væsken eller start en modningsproces 

Brug altid en ren beholder til bland selv; vælg gerne en refill beholder til formålet – det gør det også nemmere at fylde e-væsken på e-cigaretten. 


VPG BASE TIL DIN BLAND SELV E VÆSKE  

Når du skal vælge e-væske, uanset om der er tale om en færdigblandet version, Shake N Vape eller Selvblander (aroma), skal du vælge indhold af PG/VG, som er de to primære tilsætningsstoffer i e-væske. PG står for Propylen Glycol, og VG står for Vegetabilsk Glycerin. Tilsætningsstofferne kendes også som e-numrene E-1520 og E-422, og de bruges blandt andet i husholdningsprodukter og fødevarer, hvorfor du højst sandsynligt er vant til at indtage dem.

PG er en smagsforstærker. Jo højere indhold af PG, des mere intens vil smagen/aromaen være. Samtidig har PG en indvirkning på den såkaldte ”halskradse” fornemmelse, som tobakscigaretter også giver, og som tidligere rygere derfor ofte vil foretrække. 

VG er tyktflydende og giver dermed en direkte indvirkning på mængden af damp. Jo mere VG, des mere og fyldigere damp vil du opleve. VG har dog en sød bismag og kan derfor ”forvrænge” smagen/aromaen på e-væsken, hvis indholdet er særligt højt.

En standard e-væske vil typisk have et PG/VG-indhold på 50/50 for at skabe en balance. Det er dog en smagssag, hvad du foretrækker, og om du vægter smagsintensitet eller dampmængde. 


MODNING AF DIN BLAND SELV E VÆSKE

Uanset, om du foretrækker Shake N Vape eller aroma, er det en fordel at lade bland selv e væsken modne, inden du benytter den. Begge typer af væske kan i princippet bruges umiddelbart efter blanding, men smag og nikotin vil blende bedre sammen i en modningsproces, hvilket giver en bedre dampoplevelse. Det kan derfor stærkt anbefales at lade væsken modne inden brug.

Hvordan, du modner din e-væske, afhænger af din tid. Varme giver en kortere modningsproces, hvorimod kølige og mørke omgivelser giver en længere modningsproces.

 

Kort modningsproces

Der findes flere måder at modne e-væske på. I princippet handler det om kortvarigt at opvarme væsken. Det kan du gøre på følgende måder:

Modningsproces 1:

Stil flasken i en lufttæt pose og placer posen i en skål med varmt vand (omkring kropstemperatur). Lad flasken stå, indtil vandet bliver koldere. Åbn flasken kort, sæt låget på igen og ryst godt.

 

Modningsproces 2:

Opvarm flasken i mikroovnen i 10 sekunder på fuld styrke. Åbn flasken kort, sæt låget på igen og ryst godt. Gentag eventuelt en gang eller to mere. Du bør selvfølgelig sørge for at bruge flasker, der kan tåle at komme i mikroovnen.

 

Modningsproces 3:

Denne modningsproces kan kun bruges, hvis du har bil til rådighed, og kun i sommerhalvåret. Stil flasken i en lufttæt pose i handskerummet på din bil. Lad den stå i 1-2 dage. Åbn flasken kort, sæt låget på igen og ryst godt. 

Lang modningsproces

Til forskel fra den korte modningsproces, foregår den lange modningsproces i kølige omgivelser. Modningsprocessen minder meget om den modningsproces, du måske kender fra vin.

 

Modningsproces:

Placer e-væsken et mørkt og køligt sted. Det kan være i en kælder til formålet eller i bunden af dit klædeskab. Ryst flasken dagligt. Den er klar efter 2-4 uger.

Lad væsken ilte:

Nogle anbefaler at fjerne låget i dele af modningsprocessen, så væsken kan modnes. Du bør dog ikke fjerne låget i mere end 24 timer ad gangen, og du bør sørge for, at der hverken kan komme skidt eller insekter i flasken. En anden mulighed er at åbne flasken kort dagligt, inden du ryster den.

 

Valg af modningsproces

Hvilken af ovenstående modningsprocesser, du vælger, afhænger af din tid og dine præferencer. Du kan dog sagtens forsøge både en kort og lang modningsproces med samme type væske for at finde ud af hvad du finder bedst. Måske kan du ikke smage forskel, og så er der ingen grund til at bruge 3-4 uger på at modne en flaske e-væske, men måske vil du opleve, at e-væsken får noget mere kant, når den modnes i mørke og kølige omgivelser over længere tid. 


Mere info om TPD

Hvorfor er det ikke muligt at vælge de færdigblandede væsker i alle nikotinstyrker - og hvorfor kan jeg ikke finde den samme smag i Danmark som jeg kan i andre EU lande? TPD (Tobacco Products Directive) lovgivningen er en fælles lovgivning for hele Europa, men godkendelse og registrering foregår individuelt i hvert land.

Det betyder at selvom en e juice er TPD godkendt, og dermed opfylder kravende, er det ikke ensbetydende med at den må sælges i alle EU lande. Hver eneste e juice variant skal anmeldes og registreres i det land den sælges i.

I forbindelse med denne godkendelse skal der betales en registreringsafgift som fastsættes af det enkelte land. Desværre er de forskellige lande i Europa ikke enige om afgiftens størrelse, hvilket gør det mere eller mindre attraktivt for producenterne at registrere deres væsker i forskellige lande. 

Spredningen på registreringsafgiften i de forskellige europæsiske lande strækker sig fra 44,85€ (ca 334 kr) i Holland til 36.900 kr i Danmark. Denne afgift skal betales for hver enkelt smags- og nikotinvariant. Det betyder at det i Danmark koster ca 110 gange så meget at registrere en væske sammenlignet med Holland. Desværre slutter det ikke her. Når væsken er registreret er der hvert år en vedligeholdelses afgift for hver variant der, i Danmark, beløber sig på ca halvdelen af registreringsafgiften. 

Fortvivl ikke

De meget høje afgifter i Danmark gør at en del nikotinstyrker og desværre også smagsvarianter er udgået. Heldigvis kan vi stadig, på trods af de høje afgifter, tilbyde en bred vifte af forskellige mærker, smagsvarianter og nikotinstyrker - og der kommer hele tiden flere til. Se hele vores udvalg af e juice her

Ovenstående guide er lavet til at hjælpe dig med selv at blande dine e-juice i præcis de forhold du ønkser for både nikotinstyrke og smag. Med et stort udvalg af aromaer kan du let lære at blande din helt egen e-juice. Husk det er nødvendigt at blande aroma’en med base før den kan dampes.

Hvis du har spørgsmål til specielle blandingsforhold der ikke er nævnt i den korte guide er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice.