Vi afsender ordrer om: Vi sender om 23t 55m og 55s

E-CIG - GØR ET GODT KØB ONLINE

E-cig, e-smøg eller el cigaret – kært barn har mange navne. Uanset hvad vi kalder den, er der ingen tvivl om, at den elektroniske cigaret er på vej til at fortrænge de ”gammeldags” cigaretter og tobaksafbrænding generelt.

Det er godt nyt for både rygere og omgivelserne, for de sundhedsmæssige skadevirkninger af tobaksrygning er efterhånden meget veldokumenterede. Den moderne e-cig har på alle måder vist sig værdig til at overtage pladsen, og erstatte røgen med damp. E-cig’en tilbyder alle de fordele rygeren kan fremføre, og tilføjer endda lidt ekstra.

Mange flere muligheder med en e-cig

Med en e-cig kan du både få nikotin, halskrads og store bølgende dampskyer. Som eksryger mangler du ikke noget, men får derudover endnu flere fordele. Det er langt billigere at dampe, og muligheden for at variere smagen er næsten uendelig. Selvfølgelig kan du holde fast i tobakssmagen, hvis det er favoritten, men med de mange nye smage åbner der sig en helt ny verden.

Opbygningen af en e-cig er i princippet ganske enkel

   
   

En moderne e-cig kan være yderst avanceret, men de grundlæggende principper er faktisk ganske enkle at forstå. De fleste e-cig’s er opbygget med fem elementer, nemlig

Coilen er hjertet i e-cig’en, for det er her e-væsken omdannes til damp. E-væsken hentes fra tanken, der tjener som et reservoir. Fordampningsprocessen styres af den indbyggede elektronik, som henter energien fra batteriet. Hele herligheden er af praktiske årsager indbygget i et ydre kabinet.

Coil’en er selve hjertet i en e-cig

Coil’en kaldes også for en brænder eller atomizer. Den består typisk af et lille metal-hus med en eller flere indbyggede glødetråde. En væge trækker e-væsken frem til glødetråden, hvor den fordamper og bliver til den dejlige smagfulde damp, som alle dampere elsker. Der findes specielle e-cig’s, hvor du selv skal dryppe væsken direkte ned i coilen (de såkaldte drippers), men i en normal e-cig løber væsken selv til efterhånden som den forbruges.

E-cig’en tank gør livet som damper lidt mere bekvemt

Under dampningen forbruges der hele tiden e-juice, og det er derfor meget praktisk med en indbygget tank, så der ikke hele tiden skal fyldes op. I princippet er en kæmpestor tank at foretrække, da der så går længere tid før påfyldning er nødvendig. E-cig’ens håndterbarhed bliver dog ringere i takt med tankstørrelsen, så de fleste vælger en tankstørrelse på nogle få milliliter, som er en passende afvejning mellem bekvemmelighed og praktisk brug. Nogle kalder tanken for en ”clearomizer”, men det er den samme komponent, der er tale om.

Elektronikken gør din e-cig mere sikker og alsidig

Enkelte e-cig’s kommer helt uden elektronik og styring. De kaldes som regel for ”mekaniske mods”, og er mest for meget erfarne dampere. Lang de fleste – også eksperter - foretrækker dog en e-cig med elektronisk styring, for det giver en lang række fordele. Først og fremmest giver elektronikken mere sikkerhed mod kortslutning, overbelastning osv. Samtidig giver elektronikken den moderne e-cig en lang række indstillingsmuligheder, som kan forbedre den samlede damp-oplevelse.

Batteriet udgør musklerne i din e-cig

Der skal ganske meget strøm til at holde glødetråden i coilen varm, og strømmen hentes fra batteriet. Det kræver batterier med stor kapacitet og ydeevne, og her kan almindelige batterier slet ikke være med. Der bruges derfor nogle kraftigere genopladelige batterier.

Nogle e-cig’s kommer med integrerede batterier, som bl.a. giver nogle bedre designmuligheder for producenten. Det bliver dog mere og mere almindeligt med løse batterier til e-cig’en, og det kan være en fordel af flere grunde. Dels kan du have et ekstra sæt batterier til opladning, mens der dampes, og dels er det muligt at udskifte batterierne, hvis de enten er udtjente, eller hvis du ønsker at opgradere til et bedre batteri.

Kabinettet er e-cig’ens ansigt udadtil

De førnævnte e-cig-komponenter samles typisk i et ydre kabinet. Størrelsen kan variere ganske betydeligt, lige fra små elegante rørformede kabinetter på størrelse med en lille cigar, og op til store mods med kraftige batterier og stor tank-kapacitet.

Design er altid er personlig smagssag, så der er stor forskel på, hvordan producenterne udformer kabinettet. Nogle e-cig’s har et meget råt udseende, hvor stål og glas ofte er dominerende elementer. Andre har mere feminine toner med bløde kurver og finish, og atter andre kombinerer flere elementer.

Vi har et stort udvalg, så der er gode chancer for, at du kan finde en e-cig med de specifikationer du ønsker, som samtidig har en finish og et design efter din personlige smag.

Overvej en e-cig med mulighed for Sub-ohm

Det nye buzzword i damperverdenen er ”Sub-ohm”, som hentyder til, at der anvendes glødetråd med en modstands-værdi på under 1 ohm til e-cig’en. Er du lidt inde i Ohms lov regner madun hurtigt ud, at lavere modstandsværdier resulterer i højere strømme og effekter, og det er lige præcis, hvad Sub-ohm går ud på: Mere damp og tættere og mere kompakte dampskyer. Den højere effekt bevirker typisk også, at du får endnu mere smag ud af din e-cig, og ofte også endnu mere kick fra nikotinen.

Sub-ohm stiller højere krav til din e-cig, både med hensyn til kapacitet og materialer, men i takt med udviklingen er dette ikke længere det store problem. Mange moderne e-cig’s er forberedt for Sub-ohm. Står du foran ny investering i en e-cig, kan det være en god ide at kigge efter kompatibilitet med Sub-ohm. Der er gode chancer for, at du før eller senere får lyst til at eksperimentere i den retning.

Dampen fra din e-cig bliver ikke bedre end den anvendte e-juice

Hvis du har anskaffet dig en e-cig af god kvalitet, er e-juicen ikke det rigtige sted at spare. Selv den bedste e-cig kan ikke forvandle en dårlig juice til god damp. I kraft af dampens store popularitet massefremstilles e-juice i store mængder, så prisen på kvalitetsjuice er efterhånden kommet ned i et fornuftigt leje.

Vi tilbyder et meget stort sortiment af udvalgte e-juicer, inddelt i overskuelige kategorier med smagstyper og mærker. Lad dig inspirere og afprøv nye varianter, så du får det optimale ud af din e-cig.

 

 

Vent venligst...

Produktet er lagt i din kurv

eller