Er du snusbruger, og skal du rejse med fly i den nærmeste fremtid? Så er det vigtigt at være opmærksom på reglerne for at medbringe snus ombord på flyet og i lufthavnen.

I denne guide vil vi give dig et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når det kommer til at medbringe og forbruge snus under dine flyrejser.

Må man have snus med i flyet?

Et af de mest almindelige spørgsmål er, om det er tilladt at medbringe snus på flyet.

Svaret er i de fleste tilfælde ja – du kan lovligt medbringe snus i enten din indtjekkede bagage eller i din håndbagage.

Dog er det vigtigt at huske, at reglerne kan variere afhængigt af destinationen og flyselskabet. Derfor er det altid en god idé at undersøge de specifikke regler for det pågældende flyselskab og den lufthavn, hvor du skal rejse til og fra.

Hvor meget snus må man have med i flyet?

I Danmark er det forbudt at sælge snus, men det er til gengæld lovligt at importere snus til privat forbrug op til en fastsat grænse.

Ifølge gældende regler kan du importere op til 750 gram ren snustobak til eget forbrug. Det er vigtigt at bemærke, at denne grænse kun gælder for ren snustobak og ikke inkluderer emballagen. Det er endvidere værd at være opmærksom på, at hvis du medbringer mere end den tilladte mængde på 750 gram snustobak, kan det blive betragtet som erhvervsmæssig import. Dette kan medføre beslaglæggelse af snustobakken, og du kan derudover risikere at få en bøde.

Indtagelse af snus i lufthavnen og i flyet 

Når det kommer til at forbruge snus i lufthavnen og ombord på flyet, er det vigtigt at være opmærksom på de individuelle regler for den specifikke lufthavn og flyselskab. Nogle lufthavne og flyselskaber tillader brugen af snus, mens andre kan have restriktioner eller helt forbyde det. Det er en god idé på forhånd at undersøge, om du må indtage snus i lufthavnen og på flyet, hvis du skal undgå en mulig konflikt med sikkerhedspersonalet.

Det er ulovligt at videresælge importeret snus i Danmark

Selvom det er tilladt at importere snus til eget forbrug, er det vigtigt at understrege, at det er ulovligt at videresælge importeret snus i Danmark. Det betyder, at hvis du importerer snus med henblik på videresalg, kan du blive straffet efter gældende lovgivning.

Reglerne vedr. import af snus med henblik på videresalg gælder, uanset om du får snustobakken sendt med posten, eller om du selv rejser hjem med varerne fra f.eks. Sverige, hvor det er lovligt at sælge snus.